Ciklus obnove ili sudar vremena i životnih navika?

 

Tokom ljeta često se i previše isrpimo, teže nam pada povratak na posao i predjesensko vrijeme često rezultira padom imuniteta. Osjećaji poput manjka energije, bezvoljnosti, uspavanosti u ovo vrijeme vjerojatno vam ne predstavljaju nepoznanicu, a važno je znati da predstavljaju prve znakove opterećenja i povećane toksičnosti.

Svako godišnje doba je protkano šarenilom boja, dok zasigurno, složit ćete se, jesen zauzima prvo mjesto. Majka Priroda se pobrinula da nam svima ovo bogato godišnje doba posluži za povratak energije i pripremu za zimsko razdoblje. Pa tako, nadolazeća jesenska bajka pruža mnogo prednosti u korist zdravlja. Kako biste povratili snagu i pripremili organizam za zimu, dobro je na vrijeme planirati jesenski detox.

Čišćenje organizma pomaže prevenciji bolesti i održavanja zdravlja organizma.

Poznato je da veliki broj tvari koje nastaju tijekom metabolizma u našim stanicama zapravo predstavljaju značajnu štetu za naše zdravlje. Prehranom unosimo određene količine hranjivih sastojaka, ali i neželjene tvari (toksine) koje u hranu mogu dospjeti na različite načine. Nisu niti svi toksini jednako štetni po zdravlje, ovisno o tome koliko dugo se talože u organizmu i u kojoj su koncentraciji uneseni, a unijeti se mogu na razne načine; hranom, vodom, disanjem i kroz kožu.

Užurbani životni stil, konstantna utrka s vremenom i dnevnim obavezama, stres na poslu, tehnologija, zagađenje okoliša, pušenje, lijekovi, GMO hrana na različite načine mogu utjecati na preopterećenje cjelog organizma što rezultira velikim porastom suvremenih poremećaja (alergije, zloćudne bolesti, kroničan umor, bolesti dišnog i probavnog sustava, bolesti kostiju i živčanog sustava…).

Unatoč svim opterećenjima suvremenog načina života, svaki organizam koristi svoju prirodnu inteligenciju za čišćenje kroz rad bubrega, jetre, crijeva, limfe, znojenja kroz kožu, no s jednom razlikom – toksini se više ne izlučuju u dovoljnoj količini radi stalnog udara izvana i slabljenja mehanizma za čišćenje iznutra. Ako k tome dodamo i smanjenu funkciju organa do koje s godinama dolazi, jasno je da organizam postaje preopterećen i da će u nekom trenutku sudar genetike, vremena i životnih navikama proizvesti neku vrstu eksplozije.

Vrijeme je da uvedete cikluse obnove, očistite organizam, ojačate imunitet i spremno dočekate zimu. U duhu prirodnog ciklusa obnove želimo vam obilje zdravlja!

Saznajte više o Kako i zašto provoditi detoksikaciju kroz cikluse  godišnjih doba